Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Polityka prywatności

Privacy Policy - English version


Polityka prywatności Anui.pl

Niniejszy dokument Polityka Prywatności (dalej Polityka) ma na celu wyjaśnienie kim jesteśmy, w jaki sposób pozyskujemy informacje, w tym dane osobowe oraz co z nimi robimy w relacjach biznesowych. Gdyby cokolwiek było dla Ciebie niezrozumiałe lub wzbudzało Twoje wątpliwości, skontaktuj się z nami.

Kiedy jako osoba fizyczna kontaktujesz się z nami lub korzystasz z naszych usług, niezależnie od tego czy działasz w swoim imieniu, czy w imieniu innego podmiotu, lub kiedy Twoje dane zostały nam ujawnione (jako dane kontaktowe w celu wykonywania umów), to my przetwarzamy Twoje dane osobowe.

Przed rozpoczęciem korzystania z naszej strony internetowej www.anui.pl (dalej: Serwis) jego użytkownicy (dalej: Użytkownicy) zobowiązani są do zapoznania się z postanowieniami Polityki i jej akceptacji.

1. Kim jesteśmy i jak się z nami skontaktować?

Edyta Gąsior, Złotniki 223, 39-300 Złotniki, REGON: 831368432, NIP: 8171774043 (dalej: Administrator) w rozumieniu RODO, skontaktować się można z nami: kontakt telefoniczny 791 764 754, kontakt mailowy: anui.jewelry@gmail.com;

2. Jakie kategorie danych przetwarzamy?

Jesteśmy Administratorem w odniesieniu do Twoich danych podanych w:

  • formularzu w naszym Serwisie oraz danych podanych w ramach kupna i/lub rejestracji w naszym Serwisie w zakresie danych podstawowych, w tym: imię, nazwisko czy adres e-mail, Twój IP. IP może wskazywać na kraj, miasto lub inny obszar geograficzny, gdzie się znajduje urządzenie; ścieżkę zwiedzania naszego Serwisu, dane Twojej przeglądarki;
  • podczas rozmowy telefonicznej z naszą infolinią w zakresie danych podstawowych, w tym: imię, nazwisko, numer telefonu;
  • okienku czat umieszczonym na stronie internetowej w zakresie danych podstawowych, w tym: imię, nazwisko czy adres e-mail, Twój IP. IP może wskazywać na kraj, miasto lub inny obszar geograficzny, gdzie się znajduje urządzenie; ścieżkę zwiedzania naszego Serwisu, dane Twojej przeglądarki;

3. W jakich celach i na jakiej podstawie prawnej przetwarzamy Twoje dane osobowe?

Dane osobowe w ramach kontaktu z nami przez nasz formularz kontaktowy w Serwisie przetwarzamy w celu odpowiedzi na zadawane pytania za pośrednictwem formularza kontaktowego w Serwisie lub czatu, w tym pytania i zagadnienia dotyczące prowadzonej przez nas działalności gospodarczej i prowadzenia innej korespondencji z Tobą – podstawa art. 6 ust. 1 lit. f) czyli na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu;

Dane osobowe podane przy rejestracji w naszym Serwisie przetwarzamy w celu:

  • umożliwienia zakupu w naszym Serwisie oraz zapewnienia dostępu do naszego Serwisu oraz prowadzenia Twojego konta w naszym Serwisie – podstawa art. 6 ust. 1 lit. f) czyli na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu;
  • prowadzenia marketingu bezpośredniego - podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f) RODO oraz z art. 9 ust. 2 lit. a) RODO, polegającego na przekazywaniu informacji handlowych drogą telefoniczna lub mailową,
  • naukowych i statystycznych - podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f) RODO oraz z art. 9 ust. 2 lit. j) RODO,
  • ustalenia, dochodzenia i obrony ewentualnych roszczeń z tytułu prowadzonej przez Administratora działalności gospodarczej - podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f) RODO oraz z art. 9 ust. 2 lit. f) RODO,

4. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?

  • Podwykonawcom Edyta Gąsior, NIP: 8171774043, przetwarzającym Twoje dane osobowe na podstawie umowy zawartej z Edyta Gąsior, NIP: 8171774043;
  • innym podmiotom przetwarzającym i odbiorcom, czyli podmiotom odpowiedzialnym za eksploatację i serwis infrastruktury telefonicznej i informatycznej (dostawcy IT), firmom kurierskim.

5. Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Twoje dane osobowe przetwarzane w celu wykonania z Tobą umowy sprzedaży, dane przetwarzane na potrzeby rachunkowości oraz ze względów podatkowych, będziemy przechowywać nie dłużej niż 5 lat upływających od końca roku ich otrzymania.

Dane przetwarzane w innych celach np. pozyskane w odpowiedzi na Twoje pytania czy w celach prowadzenia korespondencji tzw. zwykła korespondencja będą usuwane po upływie 3 lat od dnia podania przez Ciebie danych.

Dane podane do rejestracji, w przypadku braku zawarcia z nami umowy przetwarzamy do czasu rozpatrzenia wniosku oraz przez 3 lata w celu ewentualnych reklamacji oraz roszczeń.

6. Twoje prawa

  • Prawo dostępu do Twoich danych oraz otrzymania ich kopii;
  • Prawo sprostowania (poprawienia) Twoich danych;
  • Prawo usunięcia, ograniczenia lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych;
  • Prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie;
  • Prawo przenoszenia danych;
  • Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

7. Informacje o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym o profilowaniu

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane przez Administratora w celu prowadzenia komunikacji marketingowej opartej o zautomatyzowane podejmowanie decyzji, w tym również profilowanie.

8. Pliki cookies – informacje ogólne

Administrator wykorzystuje pliki cookies w Serwisie.

Podczas przeglądania Serwisu, stosownie do udzielonej zgody oraz konfiguracji przeglądarki, na Twoim urządzeniu (urządzeniu końcowym) może zostać zapisany jeden lub kilka plików cookie. Prosimy o zapoznanie się z poniższymi informacjami na temat plików cookies oraz sposobu ich wykorzystywania.

Cookies to małe pliki, które są umieszczone w pamięci stałej urządzenia podczas odwiedzania niektórych stron internetowych. Zawierają one informacje na temat urządzenia i nie zawierają danych o Twojej tożsamości. Pliki te nie mogą być wykorzystane do infekowania urządzenia wirusami lub innym złośliwym oprogramowaniem.

W plikach cookies przechowujemy podstawowe, anonimowe informacje o użytkownikach i pacjentkach (np. identyfikator nadawany przez nasz Serwis) oraz dane służące podniesieniu komfortu korzystania z Serwisu, potrzebne dla optymalizacji i poprawnego wyświetlania treści zawartych na podstronach.

Informacje zbierane przy pomocy cookies pozwalają także dostosowywać korzystanie z Serwisu do Twoich indywidualnych potrzeb i preferencji, utrzymywać sesję w Serwisie po zalogowaniu, jak również służą do opracowywania ogólnych statystyk dotyczących korzystania z Serwisu w celu ulepszania struktury oraz zawartości Serwisu.

9. Rodzaje plików cookies

W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: sesyjne oraz stałe. Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). Pliki cookies stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym przez czas określony w parametrach plików cookies (cookies mogą pozostawać na urządzeniu Użytkownika przez różne okresy– może to być czas trwania sesji, albo ustawiony czas istnienia) lub do czasu ich usunięcia przez Ciebie.

Serwis może używać następujących rodzajów plików cookies:

  • Niezbędne pliki cookies – konieczne do prawidłowego działania Serwisu. Możesz je dezaktywować jedynie poprzez zmianę ustawień w Twojej przeglądarce, ale może to mieć wpływ na prawidłowe działanie Serwisu.
  • Analityczne cookies – służą analizie Twojego zachowania w naszym Serwisie. Dzięki prowadzeniu takich analiz możemy obserwować trendy w zainteresowaniu gości Serwisu informacjami przez nas publikowanymi, jak i poprawiać wygodę korzystania z Serwisu, Dzięki nim możemy dowiedzieć się, które strony są najbardziej, a które najmniej popularne, a także zrozumieć, jak odwiedzający poruszają się po naszej witrynie. Wszystkie dane gromadzone przez te pliki cookie są agregowane, w związku z czym pozostają anonimowe.
  • Społecznościowe – służą do udostępniania stron i treści naszego Serwisu, które są interesujące, za pośrednictwem zewnętrznych sieci społecznościowych i innych witryn internetowych.
  • Reklamowe – służą do dostosowania zawartości Strony internetowej Sklepu internetowego do Twoich preferencji oraz optymalizacji korzystania ze Strony internetowej oraz zoptymalizowania oferty reklamowej i marketingowej dla naszych użytkowników.

10. Technologia pochodząca od zaufanych partnerów

Informujemy, iż Administrator korzysta z usług i narzędzi dostawców zewnętrznych, w szczególności w zakresie związanym z dostarczaniem usług dostępnych za pośrednictwem Serwisu.

Profilowanie i śledzenie w sieci

Śledzimy Twój ruch w naszym Serwisie, a następnie wykorzystujemy zebrane informacje m.in. w ramach tworzenia tzw. reklamy spersonalizowanej, a także w celu optymalizacji Serwisu w celu zwiększenia jej użyteczności. W tym celu wykorzystujemy takie narzędzia, jak: Google AdWords, czy Google Analitics.

Jak wykorzystujemy Google AdWords?

Korzystamy z narzędzi Google AdWords, dzięki czemu możemy prezentować naszą ofertę w obrębie wyszukiwarki Google oraz na witrynach, które są częścią sieci reklamowej Google. Użytkownikowi wpisującemu określone hasła w wyszukiwarce wyświetlana może zostać nasza reklama skorelowana z wpisanym hasłem. W ramach Google AdWords analizujemy skuteczność reklam publikowanych na stronach Google, co pozwala lepiej dopasować nam ofertę do oczekiwań Użytkowników. Po kliknięciu na baner ogłoszenia publikowanego przez Google na komputerze Użytkownika zapisywane są pliki cookies w ramach AdWords. Pozyskiwane są jedynie informacje statystyczne służące identyfikacji banera reklamowego.

Jak Google, wyświetla reklamy w Internecie?

Nasze reklamy są wyświetlane przez dostawców zewnętrznych, w tym m.in przez Google na stronach internetowych takich jak: Google Display Network, czyli na stronach internetowych umożliwiających wyświetlanie boksów reklamowych z reklamami kierowanymi za pośrednictwem Google AdWords.

Jak wykorzystujemy Facebook Conversion Pixel?

Korzystamy z usług Facebook Conversion Pixel za pomocą których możemy rozpoznać, czy ktoś kliknął na naszą reklamę na Facebooku i następnie został przekierowany na naszą stronę. Nie zbieramy ani nie otrzymujemy przy tym jednak żadnych informacji, które pozwalają na identyfikację konkretnego Użytkownika.

Jest to narzędzie, które pomaga nam mierzyć skuteczność reklam na podstawie analizy działań podejmowanych przez Użytkowników w naszym Serwisie. Dane z Pixel wykorzystujemy m.in. do: emisji reklam wśród właściwej grupy odbiorców, tworzenia grup odbiorców reklam, w tym tzw. look-alike, analizowania tego, co zdarzyło się w wyniku kliknięcia w reklamę zarówno za pośrednictwem narzędzi reklamowych Facebook jak i w serwisie, używania innych narzędzi reklamowych Facebook, jak np. custom audience.

Jak wykorzystujemy Google Analitics?

Korzystamy z narzędzi Google Analytics, które zbierają anonimowe informacje na temat odwiedzin Użytkownika w Serwisie, takie jak podstrony, które wyświetlił, czas, jaki spędził w serwisie czy przejścia pomiędzy poszczególnymi stronami w celu generowania anonimowych statystyk dotyczących funkcjonowania stron oraz umożliwienia analizy aktywności na stronie internetowej tak, aby jak najlepiej dopasować naszą ofertę do potrzeb Użytkowników. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics.

Jak można zrezygnować z plików cookies dotyczących profilowania?

Zgodę na używanie plików cookies (w zakresie dotyczącym profilowania) każdy Użytkownik może wyrazić poprzez kliknięcie w przycisk „Przejdź dalej” lub poprzez kliknięcie „X” na Pop – upie pojawiającym się po uruchomieniu Serwisu.

Zgoda na profilowanie może w każdym momencie zostać odwołana - nie wpłynie to jednak na zgodność z prawem czynności przetwarzania danych osobowych, dokonanych przed jej cofnięciem.

Odwołanie zgody na profilowanie może nastąpić poprzez kliknięcie w poniższy przycisk: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

11. Zmiana preferencji plików cookies

Możesz samodzielnie wyłączyć śledzenie ruchów w Serwisie, korzystając z następującego urządzenia: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Można zmienić ustawienia w przeglądarce, tak by żądała akceptacji plików cookies, by akceptowała lub odrzucała tylko niektóre rodzaje plików cookies, bądź też odrzucała wszystkie z nich. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej - w opisie funkcji pomocy przeglądarki).

Jako użytkownik Serwisu możesz w dowolnej chwili zaprzestać dostarczania tych informacji Serwisowi poprzez wykasowanie plików cookies zapisanych na Twoich urządzeniach końcowych przez Serwis. Aby tego dokonać należy zmienić ustawienia aktualnie używanej przeglądarki internetowej.

Możesz też skonfigurować przeglądarkę w sposób, który zablokuje instalację plików cookies dla określonych, wybranych przez Ciebie stron internetowych lub dla wszystkich stron. Ustawienia takie mogą spowodować utratę niektórych funkcjonalności Serwisu, wymagających instalacji plików cookies.

10. Zmiany w Polityce Prywatności

Postanowienia Polityki Prywatności mogą być zmieniane bądź aktualizowane, w związku z czym zalecamy regularne śledzenie zmian. O wszelkich zmianach lub uzupełnieniach poinformujemy Cię poprzez zamieszczenie odpowiednich informacji na Stronie internetowej, a w przypadku istotnych zmian możemy wysłać Ci także odrębne powiadomienia na wskazany przez Ciebie adres e-mail.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl